Megosztás a Facebook-on.Ma 2021. március 06., szombat, Leonóra és Inez napja van. Holnap Tamás napja lesz.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday36
mod_vvisit_counterYesterday90
mod_vvisit_counterThis week697
mod_vvisit_counterLast week1151
mod_vvisit_counterThis month504
mod_vvisit_counterLast month5315
mod_vvisit_counterAll days581184

We have: 6 guests online
Your IP: 44.192.112.123
 , 
Today: márc. 06, 2021

Miért Kelet-London?

Kelet-London és annak fejlődése

London korai ipari fejlődése nagyrészt Kelet-Londonban zajlott le. Évtizedekig elmaradott, szegény területnek számított. Manapság ez a városrész fejlődik a legdinamikusabban, mozgatórugója volt a 2012-es olimpia mellett a gazdasági átalakulás, az ipari termelés és a tömegáruk és nyersanyagok kereskedelmének csökkenése, illetve átalakulása.

Az East End a Citytől keletre terül el, itt található London legtöbb piaca és számos múzeum.

Stratford városrész volt a 2012-es nyári olimpiai játékok központja, ide épült az Olimpiai Stadion, az olimpiai falu, több sportcsarnok és kisebb stadion, valamint két új vasúti pályaudvar és számos más beruházás is, de jelentős városfejlesztési programot is megvalósítottak a 2012-es játékok zökkenőmentes lebonyolítása és a negyed jövőbeli fejlődése érdekében.

A 2012-es játékok helyszínének kiválasztásakor a londoni városvezetés fontos célkitűzése volt a korábban eléggé elhanyagolt Stratford negyed felvirágoztatása. A fejlesztések során egy intermodális közlekedési csomópontot, bevásárlóközpontokat, irodaházakat és hoteleket magába foglaló kereskedelmi negyed, gyalogos összekötések és közterek valósultak meg az újonnan épített Olimpiai Falu szomszédságában. Az üzleti szempontból jól átgondolt telepítés következtében aki a Stratford állomásra érkezik, az Olimpiai Park felé menet kényszerpályán mozog, és szinte észrevétlenül Westfield bevásárlóközpontban találja magát, ha sikerült elkerülnie, Prada még elcsábíthatja.

Westfield, a legnagyobb európai városi bevásárlóközpont érdekessége a padlószerkezet, amely elektromos energiává alakítja a rajta járók mozgási energiáját.

Ha ellenkező irányba indul, akkor is hasonló sorsra juthat a nemrégiben fénylő levélfelhő-kulisszával újradizájnolt régi bevásárlóközpontban. Némi aranyos díszítés több épületen, így még parkolóház rámpájának mellvédjén is fellelhető.

A többszintes tömegközlekedési állomásrendszerben több metróvonal, helyközi és nemzetközi vasútállomás és buszpályaudvar is helyet kapott. Csúcsidőben akár óránként 120.000 utassal is számolnak itt. Eligazodni nem mindig egyszerű ugyan, de sok mozgólépcső és liftek is segítik a szintek közötti mozgásokat.

 

mszljpg.jpg